25 Temmuz 2016 Pazartesi

19.Arttırılmış Gerçeklik uygulamaları:

Spacecraft 3D adlı uygulama NASA altında faaliyet gösteren Jet Propulsion Laboratory tarafından geliştirildi. Uygulama, NASA'nın bugüne kadar geliştirdiği uzay araçlarını 3D animasyon olarak yakından tanıma fırsatı veriyor.

 ANATOMY 4D Bu ücretsiz bir uygulama ve basit basılan görüntünün sayesinde, Anatomi 4D öğrenciler, öğretmenler, tıp uzmanları ve insan anatomisi interaktif 4D deneyimi içine vücuda hakkında bilgi almak isteyen herkes taşır. Görsel çarpıcı ve tamamen interaktif, Anatomi 4D 21. yüzyıl eğitim için mükemmel bir araç yaratmak için genişletilmiş gerçeklik ve diğer kenar kesim teknolojilerini kullanır. Çok fazla bir uygulama daha Anatomi 4D deneyim açığa insan vücudu ve kalbi içinde bir yolculuğa izleyiciler alır Bizim organları, iskelet, kaslar ve vücut sistemlerinin mekansal ilişkiler. . Bu basit kullanımlı 3 boyutlu bir öğrenme ortamı, ya da her zaman sınıfta kullanım için mükemmeldir :

16.PREZİ

15 Temmuz 2016 Cuma

2.kare bulmaca



Voleybol'un Temel Kavramları

Kapatma: (Closing preferred angle) : Blok yapmakta olan oyuncularin yan yana gelememe durumunda gorev aldiklari alani kapatmak icin ugras vermeleri.

Adimlama: (approaching) : Smac vurusunun topa yanasma tekniginde ayaklarin yaptigi hareket.

Manset: Top, parmak pas vuramayacak kadar alcak olursa, elleri birlestirip kolları gergin tutarak kullanılan savunma bicimi.

Smac: Kaldirilan pasa adim alarak iki, uc veya dort numarada bulunan oyuncularin hucum icin kullanilan topa vurma bicimi.

Savunma: Voleybolda sayi, ancak iyi bir savunmadan baslayarak kazanilir

Antrenor (Trainer): Calistirici; antrenmani yaptiran kimse.

Dublaj (Dig): Bu genellikle‚ takim arkadasinin bloga carpip geri gelen smacini kurtarmayi kasteder.
  
Isinma (Warm up): Antrenman veya karsilasma oncesi‚ vucudu yapilacak aktiviteye hazir hale getirme sureci.

Mola (Time out): Bir kocun oyunu kesmek‚ taktik vermek gibi nedenlerle‚ kurallarla belirlenmis surelerde oyunu kesmesi. Voleybolda mola sureleri 30 saniyedir.


Plase (Plase): Topa yavasca vurulmasidir; genellikle blogun yanindan veya ustunden asirtilir. 

3.cengel bulmaca



21 Haziran 2016 Salı

12.Kelime bulutu


1.Voleybol Nedir

Voleybol, file ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde iki takım tarafından topla oynanan bir spordur.
Oyunun amacı, topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanına değmesini sağlamak ve rakip takımın aynı amaca ulaşmasını ise önlemektir. Takımların topu rakip alana gönderirken topa en az 1 kere kendi sahaları içinde vurulmalıdır. En fazla üç kere değebilirler, blok teması ile 4 kere değme hakları vardır.
Top oyuna servis ile sokulur, servisi atan oyuncu topu filenin üzerinden rakip alana gönderir, topun oyun alanına değmesi, harice gitmesi veya bir takımın hata yapmasına kadar devam eder.
Voleybolda bir rally kazanan takım bir sayı alır (Rally Sayı Sistemi). Servisi karşılayan takım rallyi kazandığında bir sayı ve servis kullanma hakkı kazanır. Hakem oyuncuların birine sarı kart verir ise oyuncunun bulunduğu takım 1 sayı ceza alır eğer servis onlarda ise servis haklarını kaybederler ve servis diğer takıma geçer hakem kırmızı kart verir ise kırmızı kart yiyen, o setliğine oyundan çıkar ve oyuncuları saat yönünde bir pozisyona dönerler. Spor salonlarında, plajda veya çimde oynanabilir. Ve saha ölçüleri 9/6 m dir.

Tarihi

ABD’nin Massachusetts eyaletinde, Genç Erkekler Hıristiyan Birliği (YMCA) adındaki spor kulübünde çalışan beden eğitimi öğretmeni William G. Morgan tarafından tasarlandı (9 Şubat 1895). Bir kapalı alan sporu olarak 1895’te oynanmaya başlandı. Morgan, bu oyunu “mintonette” olarak adlandırmıştı; daha sonraları topa yere değmeden vurma ilkesinden (vole) yola çıkılarak “voleybol” adı önerildi ve oyun bu adla tanındı. İlk kez Morgan tarafından kaleme alınan voleybol kuralları, YMCA ile Üniversiteler Ulusal Spor Birliği (NCAA) ’ nın ortak çalışması sonunda 1916’da yeniden düzenlendi. ABD ‘de kısa sürede tutulan voleybol, I. Dünya Savaşı sırasında ABD askerleri aracılığıyla Avrupa’ya da geçti. Sporun, çeşitli ülkelerde uzun bir dönem bağımsız bir çizgide gelişmesinden sonra, 1947’de Paris’te Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) kuruldu.İlk Dünya Şampiyonası 1949 yılında erkekler, 1952'de kadınlar tarafından oynanmıştır. Günümüzde, merkezi İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan FIVB ‘ ye 160’tan fazla ülke üyedir.

Voleybol topu.

Oyuncular ve yerleri

Pasör: Smaçörlere top dağıtan oyuncudur. 3 numarada oynar. Oyunu asıl yönlendiren oyuncudur. Pasörün kötü pas atması halinde smaçöre daha çok görev düşer ve hücumdaki etki azalır. Pasör oyun süresi halinde birçok farklı yerde yer alabilir.
Pasör Çaprazı: Pasör servise geçtiğinde öne gelen ve genellikle uzun pasla hücum eden oyuncu. 2 numara oyuncusu da denilebilir. Bu oyuncu 4-2 taktiğinde görev almaz.
Smaçör: 4 numarada oynayan ve genellikle uzun pasla hücum eden oyunculara denir. Sahada bu görevde oynayan 2 oyuncu bulunur. Birisi servise geçtiğinde diğeri (yani “çaprazı”) öne geçer, bu nedenle 4 numaradan sürekli olarak hücum yapılabilir.
Orta Oyuncu: 3 numaradan oynayan ve kısa, kurşun paslarla hucüm eden oyunculara denir. Bu görevde 2 oyuncu sahada yer alır. Birisi servise geçtiğinde diğeri (yani “çaprazı”) öne geçer, bu nedenle 3 numaralı bölge de sürekli hücum bölgesidir.
Libero: Takımın 6. oyuncusudur. Farklı renkli (genellikle takım formasının tam zıt renginde) forma giyer, diğer oyunculardan farklı olarak oyuncu listesinde adının yanında bir “L” ibaresi bulunur ve bu ibare bu oyuncunun o maç sırasında başka bir görevde kullanılamayacağını gösterir. Takımın savunma oyuncusudur. Oyun sırasında servis atılmadan önce, takımının o sırada savunmada olan oyuncularından biriyle yer değiştirebilir. Bu yer değiştirme, sahanın arka alanından gerçekleştirilir. Arka alanda parmak pas ve manşet alabilirken, topu 3 metre içinde parmak pasla alamaz. Yerine geçtiği oyuncu 4 numaraya geldiğinde ya da başka bir oyuncuyla değişmesi gerekiyorsa oyundan çıkar. Her iki durumda da oyuna tekrar girebilmesi için bir sayı beklemelidir. Servis atamaz ve 3 metre içinden hücum yapamaz. Arka alandan hucüm yapabilir, ancak zıplayamaz. 3 metre içinde hoplayabilir. Arkaya gelen topları parmakla alamaz ama alabilir de. Diğer iki oyuncuyla yer değiştirirken hakeme göz kırpmak suretiyle izin almalı koçuyla da en azından bir göz teması kurmalıdır. Farklı renkte forma giymesinin sebebi voleyboldaki estetik algı ile ilgilidir. Bazen karşı takımın formasını giyebilirler.[1]
Kaynakca:Wikipedia